REPAIR CAFÉ DORST

Repair Cafés zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten die draaien om (samen) repareren. Op de locatie waar het Repair Café wordt gehouden, is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren. Op kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, speelgoed etc. Ook zijn deskundige vrijwilligers aanwezig, met reparatiekennis en – vaardigheden op allerlei terreinen.

Bezoekers nemen van thuis kapotte spullen mee. In het Repair Café gaan ze samen met de deskundigen aan de slag. Zo valt er altijd wel wat te leren. Wie niets heeft om te repareren, neemt een kop koffie of thee. Of gaat helpen bij een reparatie van iemand anders. Je kunt ook altijd inspiratie opdoen aan de leestafel, waar boeken over repareren en klussen ter inzage liggen.

De doelstelling van de Stichting Repair Café Dorst is het organiseren van bijeenkomsten waarbij mensen kapotte goederen van thuis meenemen en onder begeleiding van deskundige vrijwilligers kunnen repareren dan wel door de reparateurs laten repareren en waarbij mensen met verschillende achtergronden en drijfveren met elkaar in contact worden gebracht. Ook het bieden van ontplooiingsmogelijkheden aan de vrijwilligers behoort tot de doelstelling van de stichting.

Wat is een Repair Café?

Het Repaircafé Dorst is een gratis toegankelijk evenement dat draait om (samen) repareren. Op de locatie (De Klip) waar het Repair Café wordt gehouden, is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren. Denk aan kleding, meubels, (elektrische) apparaten, fietsen, serviesgoed, klokken, speelgoed et cetera. Ook zijn deskundige vrijwilligers aanwezig, met reparatiekennis en – vaardigheden op allerlei terreinen. Bezoekers nemen van thuis kapotte spullen mee. In het Repair Café Dorst gaan ze, met hulp van onze handige vrijwilligers, aan de slag. Lees ook de huisregels die in het Repair Café Dorst worden gehanteerd.

Waarom een Café?

In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Mensen weten niet meer hoe dat moet. Reparatiekennis verdwijnt snel. Het Repaircafé Dorst brengt daar verandering in. Waardevolle praktische kennis wordt overgedragen. Spullen worden langer bruikbaar gemaakt en hoeven niet te worden weggegooid. De hoeveelheid grondstoffen en energie die nodig is om nieuwe producten te maken, wordt beperkt. Evenals de CO2-uitstoot. Want bij het fabriceren van nieuwe producten – en het recyclen van oude – komt CO2 vrij.


Repair Café Dorst. Het organiseren van bijeenkomsten waarbij mensen kapotte goederen onder begeleiding van deskundige kunnen repareren.

Repair Café Dorst is een gratis toegankelijke bijeenkomst die draait om (samen) repareren. Op de locatie waar het Repair Café wordt gehouden, is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren.

Repair Café Dorst. Het organiseren van bijeenkomsten waarbij mensen kapotte goederen onder begeleiding van deskundige kunnen repareren.